Vildvuxet : mat och huskurer från naturen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (12.0 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-05-16
Förlag
Bonnier Fakta
Illustratör/Fotograf
Nadia Nörbom
ISBN
9789174246995

Vildvuxet : mat och huskurer från naturen E-bok

(1 röst)
E-bok (PDF),  Svenska, 2017-05-16
134
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ta den erfarna örtkännaren Lisen Sundgren i hand och plocka korgen full med naturliga delikatesser. Njut sedan av din skörd i spännande maträtter och hälsobringande huskurer.

Vildvuxet hjälper dig att hitta till naturens alla användbara växter och frön. Till blommor och blad som gör gott för hela kroppen. Visste du till exempel att du kan äta brännässlans frön? De små vitaminbomberna kan du strö över salladen som ett nyttigt crunch. Eller att ett par grabbnävar ljusgröna granskott blir ett uppiggande tillbehör på matbordet? Kanske vill du göra ett blommigt badsalt? Klart på ett kick, och helt underbart att ha i badet en mörk decemberkväll, när livsandarna behöver det där lilla extra.

Med Vildvuxet i handen lär du dig att skörda på ett för framtiden hållbart sätt, och hur du tar hand om din skörd så att den bevarar smak och kvalitet. Bokens uppslagsdel ger dig gedigen kunskap om de 80 bästa växterna för naturnära matlagning och stärkt hälsa: var de växer, när de ska skördas och hur de smakar. I boken finns också uppgifter om växternas näringsinnehåll och de bästa matrecepten och huskurerna. Varje växt illustreras med hänförande vackra och detaljerade akvarellmålningar så att det blir lätt att plocka rätt.

Gör som allt fler toppkrogar runtom i världen och plocka ur naturens skafferi, för vildvuxet är bra för själen och gott på tallriken!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Äta vilda växter

    Lisen Sundgren

    Plocka rätt och bli mätt! Naturen erbjuder ett överflöd av mat. Ta för dig, och njut samtidigt av vistelsen i det fria gröna. Väl hemma använder du din gröna skörd i såväl mat som välgörande huskurer. Den erfarna örtkännaren Lisen Sundgrens nya bo...

  • Det vilda köket

    Rune Kalf-Hansen, Lisen Sundgren

    Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbar...